joi, 5 martie 2009

Despre Norc

preluat de pe: http://www.norc.ro/page/info/norc.aspx

Iată că, după eforturi susţinute, echipa eXtreme Soft Group reuşeşte să transforme în realitate un proiect la care a lucrat aproape un an şi jumătate, oferind în premieră pentru mediul on-line un serviciu de "street-level imaging" 100% românesc - serviciul Norc.

Norc, prin intermediul grupului de site-uri norc.ro, norc.at, norc.cz, norc.sk, norc.pl, mappi.ru este primul serviciu web "Fabricat în România", ce permite vizitatorilor să realizeze plimbări virtuale prin oraşe din Europa Centrală şi de Est, utilizând un sistem de navigare între imagini panoramice realizate la nivel de stradă, sistem cunoscut şi sub denumirea de "street-view" sau "street-level imaging".

Imaginile puse la dispoziţia vizitatorilor sunt realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referenţiate la nivel de stradă. Tehnologia constă în utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat câte un dispozitiv proprietar de fotografiere panoramică, bazat pe 10 camere fotografice corelat cu un sistem de poziţionare globală (GPS) cu corecţii (DGPS).

Acoperirea actuală :

  • România - www.norc.ro – Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoral, Braşov şi Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Piteşti, Târgovişte
  • Austria - www.norc.at – Viena
  • Cehia - www.norc.cz – Praga, Brno
  • Slovacia - www.norc.sk – Bratislava, Trnava, Kosice, Banska-Bystrica, Zilina, Nitra
  • Polonia - www.norc.pl – Varsovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw
  • Rusia - www.mappi.ru – Moscova

Un comentariu:

Anonim spunea...

vai ce chestie faina
multumim
eu m-am plimbat prin bucuresti ;)
ce mi-a placut
acu ma duc la cluj
mercic mercic mercic
http://www.youtube.com/watch?v=6PDmZnG8KsM&feature=PlayList&p=ED4A29C5024D4B2F&index=0&playnext=1